Anasayfa / Haberler / Çelik Konstrüksiyon İmalatı

Çelik Konstrüksiyon İmalatı

2021-07-13

ÇELİK KONSTRÜKSİYON İMALATI

Çelik konstrüksiyon imalatı çeşitli sektörlerde kullanılır. Ve en çok ima edilen metaldir. Günümüzde çelik konstrüksiyon çok önemlidir. Eğer olmazsa farklı zorluklar yaşayabiliriz. Hammaddelerin türetilen bileşenlerini harmanlayarak,değiştirerek,keserek bu hammaddeleri oluştururuz. Çelik konstrüksiyon kullanılarak çok sayıda ekipman oluştururuz.

Bu imalatta çelik kullanılmasının sebebi güvenliktir. Bu birçok alanda kullanılır. Örneğin havacılıkta kullanılır başka bir örnek verecek olursak birçok sağlık hizmetlerinde de kullanırız. Bu imalat ağır ve sert yükleri taşıyabilir. Genellikle inşaat gibi alanlarda sıkça görürüz. Çelik kullanılan binalara çelik konstrüksiyon ismini veririz. Bu yapılar depreme dayanıklı olabilsin diye ve deprem bölgelerinde ima edilir. Çok avantajlı bir imadır. 

ÇELİK KONSTRÜKSİYON İMALATI YAPILIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?


•    Yapılacak alanın geniş olması lazımdır.
•    Malzemelerin getirilip götürülmesi için alanın elverişli olması lazımdır.
•    Zeminin her yükü taşıyabilecek seviyede olması lazımdır.
•    Planlı bir şekilde hareket etmek gerekmektedir.
•    Sadeliği korumak gerekmektedir .
•    Sadeliği korumak için basit olan montaj bağlantılarını kullanmak gerekir.
•    İşe bilgili elemanların alınması gerekmektedir.
•    Malzeme giriş kontrolü yapılmalıdır.

Çelik konstrüksiyon imalatı ilk öncelikle imalat kısmı fabrikada ardından bilgisayar denetiminde gerçekleştirilir. Makineler tarafından denetlenip ölçümleri rahatlıkla yapılır. 

TASARIMI NASIL YAPILIR ?


•    Aynı bina türünün tekrarlı olması.
•    Saha uygulaması.
•    Çerçeve türleri.
•    Tekrarlama.
•    Dikim işlemi.
•    Boya.

Dikim işlemi sayısı kullandığınız diğer malzemelere göre farklılık gösterir. Yani vinç sayısına göre değişiklik gösterebilir. Vinç bu inşatta çok önemli unsurdur. Vincin hareketliliği göz önünde bulundurulmalıdır. Montaj kısmının en önemli yeri parça sayılarıdır. Bilgisayar tarafından ölçümler yapılır. Çelik konstrüksiyon imalatında üretim aşamasında ki duvar panelleri ve taşıyıcı kolon halini aldıkları andan sonra sevk edilirler. Elemanlar bu durumdan sonra panelleri bir araya getireceklerdir. Ve bütün birleştirilme seansları gerçekleştirilir. Birleşimler akıllı vida ya da perçin ile yapılır. Bu kuvvetli malzemelerin amacı insanların can güvenliğini umursamak çünkü depreme veya olası bir doğal afete karşı bu imalat işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Çelik konstrüksiyon imalatı alan geniş ve kuvvetli olduktan sonra imalat kısmı fabrikada ardından makineli bilgisayarlar tarafından gerçekleştirilirler denetlenip ölçümleri yapılır. Ardından tasarımı yapılır. Bunları kısaca özet geçtikten sonra ev aşamasına gelelim.

Çelik konstrüksiyon işlemi bittikten sonra binanın dış cephesi kalır. Bu dış cephesi giydirilir. Gerekli elemanlar seçildikten sonra çatı Katından başlayıp giydirilmesi görevli elemanlar tarafından başlanır. Evin dış kaplamaları bittikten sonra ev için gerekli tesisatların donanımı yapılır. Elektrik gibi tesisatlar yapıldıktan sonra iç duvarları oluşturmaya başlarız. Cam yünü ile yalıtımı yaparız aynı işlemi çatıda da uygularız. Duvarlar ve çatılar alçıpan ile kapanırlar. Bu işlemleri deneyimli kişilerin yapması lazımdır. Çünkü kolay bir iş gibi görünse de çok temkin isteyen bir iştir bu özellikleri dikkate almalı ona göre işçi seçmelisiniz. Bunların ardından son maddelere geçelim.

İç duvarlara alçı çektikten sonra boyama gerçekleştirilir. Kuru olmayan zeminlere fayans döşenir. Kuru zeminler için başka döşemeler gerçekleştirilir. Ardından kapı ve dolap gibi ürünlerin montajı yapılır. Bunun önemli bir ayrıntısı olarak elemanlar montajlama işlerini temiz bir şekilde yapmalıdır Tasarım ve montaj gibi maddeleri usta bir elemana yaptırılmalıdır. Ve son kez kontrol edilir. Çelik konstrüksiyon imalatı bu aşamalarla tamamlanır. Bunu yaparken malzemeden eksiltilmeyecek ve özenle yapılmalıdır. Deprem veya doğal afetler gibi durumlardan kurtuluruz ve ömrümüzü iyi , kaliteli bir şekilde sürdürürüz.


 


(c) 2018 Tüm hakları saklıdır. web tasarım