Anasayfa / Haberler / Çelik Konstrüksiyon İstanbul

Çelik Konstrüksiyon İstanbul

2020-05-01

Tüm taşıyıcı sistemlerin çelikten üretildiği, özellikle deprem tehtidi taşıyan coğrafi bölgelerde tercih edilen, çoğunlukla elik konstrüksiyon fabrika binaları, çelik konstrüksiyon hangar, çelik konstrüksiyon  spor tesisleri, çelik konstrüksiyon depo ve çelik konstrüksiyon atölyelerde kullanılan, geniş açıklıklara ve yüksekliğe sahip çelik yapı sistemidir.
Çelik ondokuzuncu yüzyılda başlayıp yirminci yüzyılda devam eden sanayi gelişiminin lokomotif malzemesi olmuştur. Çelikin sanayideki büyük katkısı inşaat sektöründe mimari tasarımlarında ilham kaynağı olmuştur. Çelik malzeme kolay şekil alabilen esnek ve mukavemetli yapısıyla yapı sektörü için en önemli malzemelerdendir. İnşaat sektöründe çelik kullanımıyla yapılan binalara çilik konstrüksiyon binalar adı verilmektedir. %100 geri dönüşümlü yapı maddesi olan çelik çevreci yönü ve güvenli yapı modeli olması sebebiyle tercih sebebidir. Sektörde çelik konstrüksiyon yapılar çoğunlukla alışveriş merkezleri, köprüler, stadyumlar, fabrika yapıları, villalarda tercih edilmektedir. Amerika, Japonya, Almanya, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerle kıyaslandığında çelik konstrüksiyon tercihi bizde çok düşük seviyededir. Özellikle ABD ve deprem kuşağı Japonya’da çelik konstürsiyon binalar ön sırada yer almaktadır.

Ülkemizdeki kentleşmenin büyük çoğunluğu 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yoğunlaşmıştır. Buna oranla çelik konstrüksiyon yapı sistemlerine olan tercih geçmişte oldukça azdı. Çelik yapılar diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere , statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahiptir. Çelik konstrüksiyon, hızlı, güvenli ve ekonomik olması ve belirli standartlara sahip olması nedeniyle hızla yaygınlaşan çelik yapı sistemidir.

Tam çelik malzeme kullanımıyla yapılan metaş demir  çelik yapılardır. Çelik evler ve ofisler depreme son derece dayanıklı yapı modelidir. Modüler vidalı sistemle istenildiğinde farklı bir mekana kurulum imkanı da sunar. Estetik görünümde yapılara imkan veren çelik evler ahşap, yalıpan, siding gibi farklı uygulamalara da imkan sunmaktadır. Yüksek kalitede üretilen çelik konstrüksiyon yapılar ısı ve ses yalıtımıyla yüksek izolasyona sahiptir.


Çelik konstrüksiyon ve çelik evler depreme dayanıklılığı ve direnci ile bilinmektedir. Tek katlı Çelik konstrüksiyon evlerden çift katlı dubleks evlere, tripleks Çelik konstrüksiyon evlerden çok daha büyük evlere tüm alanlarda kullanılabilir yapısı ile, yıllarca dayanıklılığı ve estetik, ergonomik görünüşü ile tam bir yeni çağ evidir. Amerikan  Çelik konstrüksiyon evleri olarakta anılan bu tip yapıların tek farklı noktası çelik konstrüksiyon yapı olmasıdır. Bunun avantajları ise tek farklı noktanın sağlamış olduğu birçok özelliktir. Bunların başında fiyatlarının betonarme yapılara göre avantaj sağlamasıdır. Kaybedilen zamanı ve bütçe açığını prefabrik çelik konstrüksiyon evler giderir. Prefabrike kelime anlamıyla önceden hazırlanmış fabrikasyon ürün anlamına gelmektedir. Çelik konstrüksiyon evler de de aynı şekilde daha önceden çıkartılan proje çerçevesinden çelik konstrüksiyon yapı malzemeleri ayarlanır ve montajına hazır hale getirilir.

 

 


(c) 2018 Tüm hakları saklıdır. web tasarım